Advies: Verwijder direct de NL-Alert App wegens data-lek. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

Bij een ramp in jou omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameborden en vertrekborden in stationshallen.

Weet wat je moet doen

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden.

Ontvang je een NL-Alert? Informeer altijd je omgeving, zodat ook zij weten wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit. Ook worden NL-Alerts in het gebied getoond op steeds meer digitale reclamezuilen en vertrekborden in het openbaar vervoer. Op de pagina 'uitbreiding van NL-Alert' lees je er alles over.

NL-Alert Controlebericht

Maandag 8 juni 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Bekijk deze pagina voor meer informatie over het controlebericht.