Tweemaal per jaar zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van het controlebericht kun je nagaan of jouw telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Als je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Wat is het NL-Alert controlebericht?

Aan de hand van het controlebericht kun je nagaan of jouw telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet je zeker wat je moet doen als je in de buurt van een echte noodsituatie bent.

Wanneer wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden?

Tweemaal per jaar zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

Hoe weet ik dat het om een controlebericht gaat en niet om een noodsituatie?

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst:

“NL-Alert 05-12-2016 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”

Ik heb op 5 december 2016 geen controlebericht ontvangen. Ontvang ik het volgende controlebericht wel?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het controlebericht op 5 december niet hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je telefoon rond 12.00 uur uit stond, omdat je op dat moment slecht bereik had of omdat je in gesprek was. Ook kan het zo zijn dat jouw mobiele telefoon nog niet is ingesteld. Ga nu naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

 

In het geval van crisis publiceren de verschillende overheden informatie op deze website